Åpen kveld på Vea - BLOK lærlinger in action 2014

Ballettdanser i fontenen på Vea
Tradisjonen tro presenterte BLOK lærlingene sine spennende uterom på Vea onsdag 18. august kl. 18.00

Det er alltid flott å oppleve Vea på sensommeren, når parkanleggende er på sitt vakreste. Lærlingene var i år delt inn i 6 grupper som presenterte sine resultater onsdag. Alle gruppene hadde fått en hovedblomst og ett uterom de skulle dekorere. Gruppene skulle selv velge en stilepoke å la seg inspirere av. Fokus på samlingen er også det å  samarbeide og arbeide i gruppe med andre lærlinger du ikke kjenner så godt fra tidligere. Hvilken rolle tar jeg i samarbeidet? Er jeg den aktiv, passiv, overkjørende, inkluderende eller den som melder meg helt ut? Det å klare å enes og åndtere konflikter som ofte oppstår når flere skal enes om ett arbeid kan være krevende, men alle klarte også i år å komme fram til gode løsninger til tross for utfordringene de møtte underveis.

  

Vi fikk høre eventyret om prinsesse Gladiolus og frosken (inngangen til internatet), og opphavet til hvordan Cleopatras nål (Eremurus) fikk sitt navn inspirert av Egypten/Cleopatra (bak internatet). Under det store treet på nedsiden av skolen hadde solsikken fått en sentral plass i lekende former på bakken og i hengende sirkelformede objekter. Amfiet hadde latt seg inspirere av Romertiden med Delphinium i fokus. I fjellhagen hadde gruppa gjennopplivet det vakre inntrykket fra den tiden toget senket farten forbi Vea for å vise pasasjerene den vakre hagen. Vi gikk gjennom vakre portaler med dominans av limonium og fikk mange estetiske opplevelser på vei opp trappene. I fontena fikk vi oppleve dansende lærlinger og en stor organsisk balettdanser inspirert av Rokokko med Allium som hovedblomst.

    

Takk til alle som kom for å se på, og til lærlingene som igjen klarte å gi oss en flott opplevelse etter mange dagers hardt arbeid. Dere klarte det i år også!!

Se flere bilder under billedgalleri