Inspirasjonstreff med Tommy Eide og Eilin Melkersen

Under aksjon på inspirasjonstreffet 4. mars
Fult hus og god stemning på inspirasjonstreffet 4. mars  

Vi var også i år så  heldige å kunne gjennomføre inspirasjonstreffet våren 2015 i FRAMS flotte lokaler på Skøyen. Brudearbeider laget av førsteårs lærlinger på trinn 1a møtte gjestene da de kom. Det var stor variasjon fra klassiske dråper, til mer eksperimentelle buketter i både stramme og med mer lekne uttrykk. Takk til lærlingene for fine arbeider og stor innsats både i forkant og etterkant av treffet.

                   

Jorunn Dahlback ønsket velkommen til årets treff og presenterte regjerende norgesmester Tommy Eide, som til daglig driver Etcetere botaniske utskjeielser mm på Herøy, og vinner av B klassen Eilin Melkersen som går Eksperimentell formgiving på fagskolen på Vea. Tommy og Eilin ga oss mange tips og ider til stor inspirasjon og glede for de 160 heldige som var med med oss denne kvelden.

Tommy viste oss mange måter å bruke vikletråd til å lage gode konstruksjoner, og Eilin brukte vinkorker til å lage brudearbeid og halssmykke. To flotte og dyktige dekoratører vi håper vil fortsette å inspirere oss med sitt engasjement og lekende form å arbeide med blomster. De oppfordret alle til å være med i konkurranser for å eksperimentere og teste egne grenser. Ha det gøy og ikke ta seg selv så  høytidelig var budskapet. Kanskje vi sees i Bergen til høsten?

Dorte Finstad presenterte fagskoletilbudene for blomsterdekoratører på Vea, og oppfordret alle som har lyst til å videreutvikle seg som blomsterdekoratører og ledere til å søke. Her er det noe for enhver smak, og Eilin fortalte med begreisting hvor godt hun trives på eksperimentell formgiving. Viktig å vite at de fleste av studiene kan tas på deltid ved siden av jobb. 

Loggprisen gikk i år til Jenny Camilla Johansen (trinn 2) fra Ski blomsterforretning og Kristine Trogstad Johnsen fra Akser Blomster. BLOK gratulerer med flott innsats!! Vi håper prisen stimulerer andre lærlingene til å jobbe jevt og godt med logger og andre innleveringer fram til neste års prisutdeling mars 2016 -  loggprisen er kommet for å bli!!

Hatten og vasen på bilde under er laget av Tommy (hatten med grønn vikletråd og vasen med vanlig vikletråd), og smykket med vinkorker er laget av Eilin. Se flere bilder i galleriet under Inspirasjonstreff og Brud trinn 1