Inspirasjonstreff med Runi og Daiva 5. mars

Bukett laget av Runi
Det ble fult hus og 167 gjester som fikk gleden av å oppleve Runi og Daivas spennende demonstrasjon i regi av BLOK Skøyen.

Vi har tradisjon for å invitere en rutinert og en fersk dekoratør når vi har våre inspirasjonstreff, og i år var vi så heldige å oppleve Runi Kristoffersen (freelancer og lærer på Eksperimentell formgiving på Vea) og Daiva Januskaite (lærling hos Shishi Blomster). To spennende og dyktige blomsterdekoratører som utfylte hverandre godt ved å vise stor variasjon i uttrykk på sine faglige arbeider.

Runi viste først en presentasjon med bilder av postmoderne uttrykk hun er inspirert av innenfor klær, arkitektur og møbeldesign. Hun er ved siden av å være blomsterdekoratør også Kunst- og kulturhistoriker noe som gir henne en god tyngde når hun begrunner sine valg av uttrykk. Hun eksperimenterte med forskjellige bukett- og arrangementteknikker og referte til ulike retninger innenfor postmodernismen som dekonstruktivisme og biomorf for å nevne noen. Hun hadde fått sponset blomster fra San Remo i Italia, med alt fra store og vakre valmuer og ranunkler, til sarte små duftene fioler og mimosa. 

Daiva laget et fint spekter av smykker og brudearbeider med stor flid og nøyaktighet. Hun viser allerede stor modenhet i sine uttrykk, og jobber nå målrettet mot fagprøven i august. 

For oss som satt å så på ble det en spennende kombinasjon mellom Runi og Daivas uttrykk til stor glede for de fremmøtte. Som en sa Runi er RÅ, mens Daiva er dyktig på de små detaljene.

Inspirasjonstreffet ble i år grunnet stor interesse flyttet til FRAMs lokaler i Karenlyst alle 2. Flott auditorie og kantine med stor foaje, der arbeidene til Runi og Daiva samt lærlingenes brudearbeider fra samlingen til Trinn 1A ble stilt ut.

Takk til Runi og Daiva for flott inspirasjon og mange fine arbeider!!

Flere bilder er lagt ut på våre facebook sider, og blir lagt ut under galleri HER