Jubileumsfest og inspirasjonskveld 7. mars 2012

Vi var mange som var så heldige å opplevde den kjente russiske blomsterdesigneren Sergey Karpunin

Onsdag 7. mars 2012 feiret vi at BLOK ble 15 år 

Det ble en flott festmiddag, presentasjon av Sergeys arbeider og catwalk med spennende buketter og brudearbeider. 

Se linker til bilder nederst i artikkelen /photos from the evening see links in the end of this article.

Sergey Karpunin er utdannet blomsterdekoratør og landskaps designer, og har arbeidet med store prosjekter i teatre, konserthaller, utstillingslokaler, messer mm. Han har lang erfaring og  gode resultater fra konkurranser i Russland, og blir mye brukt som dommer og inspirator både nasjonalt og internasjonalt. Han har bidratt med faglige arbeider i "Golden Leaf" of Floral Annual edition 2010/2011, og er også med i nyutgivelsen som kommer i 2012.

Dette ble en litt annereleds og spennende kveld, der vi også viste brudearbeider laget av BLOK lærlinger fra trinn 1, og lærerne hadde et morsomt innslag inspirert av 70 tallet.

 

Programmet for kvelden var som følger: 

17.30 - 18.45 Festmiddag i Samfunnssalen

"Darling West" med Mari Sandvær Kreken på mandolin (tidligere BLOK lærling), og Tor Egil Kreken på banjo innledet middagen med tre vakre sanger. Marit Bergem ønsket velkommen på vegne av styret og leste hilsen fra styreleder Marit Bjørlo

Eli Frydenborg fikk ærespris for sin innsats i faget gjennom 50 år som blomsterbinder, med etterfulgt allsang av Blomstersangen (fra Beder)

Bilder av Sergey Karpunin sine tidligere arbeider ble vist på storskjerm i pauser og under middagen.

19.00 - 21.00 Demonstrasjon og Catwalk i Samfunnssalen

Sergey var inspirert av Russisk kultur og arkitektur, og viste bilder fra dette samtidig som han presenterte de faglige arbeidene på scenen. Før pause var det fokus på Jugend, og etter pausen var det arbeider inspirert av Konstruktivisme.

Sergey hadde mange dyktige hjelpere som hjalp under forberedelsene, og viste arbeidene fortløpende på Catwalken (se gruppebilde under). Disse var fire russiske kolleger, Ksenia, Juliya, Ludmila og regjerende Europamester Natalia Zizko (se bilde til høyre under), . Med var også Euro Skills teamet Louise, Høstmark og Katrine Rustad, samt Iris de Groot (utvekslingselev fra Nederland). 

Lærlingene hadde et flott brudeshow på Catwallken med fengende rytmer og varierte brudearbeider, mens lærerne hadde et humorinnslag inspirert fra 70 tallet.

Se flere bilder fra presentasjonen til Sergey her (Galleri): Bilder fra Sergey Karpunin 

Photos from Sergeys homepage: bilder fra demonstrajonen til Sergey og forberedelsene i forkant

Se  bilder fra lærlingenes Catwalk og lærernes humorinnslag (Galleri): Bilder fra Catwalken