Euro Skills Rotterdam 2008

Bronse til Norge

EUROSKILLS I ROTTERDAM - bronsemedalje til Siren og Berit Marie

 Norges lag i Euro Skills i Rotterdam 2008 besto av Siren Næss (Interflora Rasmussen, Hokksund) og Berit Marie Wiig (Blomstersmia, Rygge), begge tidligere BLOK lærlinger.Jentene gjorde en flott laginnsats og tok en vel fortjent bronsemedalje.

Gullet gikk til Sveriges lag og sølv til Tyskland.

BLOK var ansvarlig for uttak av deltakere og organisering, og Trond Deetjen gjorde igjen en flott innsats som dommer (spesialist) og veileder for jentene i forkant av og underveis i konkurransen.
Jorunn Dahlback og Inger-Johanne Arnkværn var BLOKs representanter på FLORNET-møte som foregikk samtidig og kunne derfor også være til stede på deler av konkurransen.

Nivået var som vanlig høyt, og det var 11 land representert (Sverige, Finland, Norge, Litauen, Tyrkia, Luxemburg, Tyskland, Nederland, Polen, Østerrike og Tsjekkia).

                                                                                         
Det var et litt annet konsept ved denne konkurransen enn det vi tradisjonelt er vant til fra World Skills og andre internasjonale konkurranser.                 

Deltagerne skulle lage og bygge opp sin egen butikk, og de andre oppgavene ble laget på arbeidsbordet i butikken og stilt ut fortløpende. Det å integrere og stille ut arbeidene var med andre ord en del av konkurransen. I tillegg skulle hvert lag gjennomføre en "demo" foram publikum og måtte snakke om det de gjorde på engelsk.
Dette var svært publikumsvennlig og også nært realtert til daglig arbeid i butikk.        

Oppgavene:
Lag en butikk på utdelt areal/stand. Her måtte deltagerne lage sin egen butikk, ved å male arbeidsdisk, podier, vegger osv, med andre ord disponere arealet de hadde fått utdelt og bygge opp butikken fra et helt tomt rom, tille ut blomster og planter, potteskjulere mm, lage ferdige produkter osv.
Orden, presentasjon, helhet osv ble vurdert fortløpende gjennom alle dagene.

Bukett – Det tyske laget fikk gull for beste bukett

Arrangement
Vi har ikke fått resultatene for enkelt arbeid, da det ikke ble delt ut medalje

Demonstrasjon for publikum (45 minutter) med fokus på kommunikasjon med tilskuerne.
Siren og Berit Marie var helt suverene på denne oppgaven. De snakket engelsk, flørtet med publikum og hadde masse tilskuere hele perioden!!

Scenedekor til avslutningsseremonien på Euro Skills. Siren og Berit Marie fikk gull for beste scenedekor.      

Dekorering av levende modell. Tema: Flower Girl . Vi har ikke fått resultatene for enkelt arbeid, da det ikke ble delt ut medalje.

 

Utrag fra pressemelding sendt ut fra World Skills Norge (se mer på hjemmesiden www.worldskills.no)

 Tidenes medaljedryss til Norge i EM
Norge tok godt for seg av edelt metall i Yrkes-EM i Rotterdam. Under premieutdelingen lørdag kveld kunne de elleve norske deltakerne hente medaljer i syv av de åtte fagene de deltok i. Gullet ble hentet i grafisk design og frisør. Det ble andreplasser i mekatronikk- og servitørfagene.

Det norske yrkeslandslaget tok bronsemedaljer i fagene trykking, blomsterdekoratør og mekatronikk.

 Yrkes-EM (EuroSkills) samlet deltakere fra 31 land til konkurranser som gikk over tre dager denne uka med avslutning lørdag. Deltakerne ble bedømt både individuelt og som lag. Bedømningkriteriene ligger både i kvalitet, kreativitet og evnen til å bli ferdig med arbeidet på tilmålt tid.

 I grafisk design tok Mari Rem Groeng, Oslo gull mens Martin Blaalid, Oslo tok fjerdeplass i trykking og Eirik Høyme Rogn, Fagernes tok en femteplass i webdesign. De tre representantene for grafisk bransje tok sammen bronse i lagkonkurransen.

Linn-Hege Hatlestad Sviggum, Åsane tok gull i frisørfaget foran blant andre lagvenninne Elisabeth Enger, Bærum som tok en fjerdeplass.

Dina Bekkedal, Oslo tok sølv i servitørfaget mens Oddbjørn Kalsheim Balke, Oslo tok en fjerdeplass i kokkefaget.

 Laget til mekatronikks (automasjon) besto av Ole Andre Svindseth Kristiansen, Oslo og David Johansen, Moss. De kunne hente sølv i sin konkurranse.

 Siren Næss, Hokksund og Berit Marie Wiig, Rygge tok sammen bronse i lagkonkurransen for blomsterdekoratørfaget.