Festival dei Fiori mars 2010

Her deltok 3 lærlinger fra BLOK

I mars deltok tre av BLOKs lærlinger sammen med veileder Trond Deetjen på FESTIVAL DEI FIORI i San Remo, Italia.
De tre var Marit Iren Mythe (tidl. lærling Gjennestad Hagesenter), Carina Enger (Kobro Blomster) og Ingrid Finstad Sand (Smestad Blomster). Disse var med med å å få konkurranseerfaring- og trening fram mot Euro Skills i Portugal i desember 2010 der to lærlinger skal representere BLOK og Norge.
 
Arrangementet i Italia var denne gang stort og flott. Det foregikk på slottet La Reggia di Venaria (http://www.lavenaria.it/index.shtml)
10 kilometer fra Torino.
 
Oppgavene var å lage en stand med tema "Livet ved kongelige hoff/slott i det 1700- og 1800 århundre" og en liten utstilling (show case) der de ulike lagene hadde hvert sitt tema. Laget fra BLOK fikk kastratsangeren Farinelli som tema. 
De som leser italiensk kan også gå til hjemmesiden http://www.festivaldeifiori.it/location.php for mer inforamsjon. 
 
Ingrid skriver følgende:
I Italia jobbet vi inne i et stort og flott slott. De første to dagene deltok vi i konkurranse, hvor vi jobbet som team. Den ene oppgaven skulle vi dekorere et rom på 20kvm. Oppgaven var, "Life at court in royal palaces in 17th and 18th centuries. Den andre oppgaven skulle vi dekorere et rom med inspirasjon fra kastratsangeren Farinelli.
  
Vi deltok individuelt i bukettkonkurranse. Oppgavene var bukett til: Marie Antoinette dronning av Frankrike og Wolfgang Amadeus Mozart.
  
To ganger demonstrerte vi for publikum. Da skulle vi lage buketter, som ble auksjonert bort fortløpende.
  
Det var veldig spennende og lærerikt opphold i Italia. Spesielt i lagkonkurransen. Vi fikk en god trening i det å jobbe stort, og det var viktig å finne gode tekniske løsninger. Det var et svært stort arrangement hvor det ble dekorert stort med blomster i slottet. Russland vant begge lagkonkurransene. Vi fikk pokal for beste bruk av blomstene som ble levert av blomstermarkedet i San Remo.