FIORITEC 2006

Veiledere fra BLOK var med

FIORITEC 2006 - Sanremo, Italia, 27.-29. Januar 2006

Tekst: Trond Deetjen
Foto: Trond Deetjen, Kjersti Hovland og Wenche Andreassen

Deltakere fra BLOK: Trond Deetjen, Kjersti Hovland, Wenche Andreassen, Anita Hope, Inger-Johnne Arnkværn og Jorunn Dahlback                                              

Fioritec-messen er en årlig begivenhet på det store Blomstermarkedet i Sanremo, Italia. Her kommer blomsterprodusenter, gartnere, grossister og blomsterhandlere for å bli oppdatert på de siste nyheter innen bransjen. Produsentene viser frem sine siste varianter av kraftige ranunkler, store, duftende roser og alt annet hjertet måtte begjære av vakre, vårlige lekkerbiskener.

Mercato dei Fiori hadde også i år invitert fem blomsterskoler til å lage hver sin stand; med temaet ”Feelings, emotions, fragrances, sounds from the Mediterranean”. Fra Blomsterdekoratørfagets Opplæringskontor (BLOK) møtte Jorunn Dahlback, Inger-Johanne Arnkværn, Anita Hope, Kjersti Hovland, Wenche Andreassen og Trond Deetjen.

Vi laget en stand av GASA-traller og klessnorer, og de forskjellige rommene som oppsto i dette kaoset ble fylt med blomster og vekster typiske for Sanremo. Papaver fikk plass i latexhansker, som ble hengt opp på klessnorene med norske(!) klesklyper og kleshengere – dette ble gjort for å skape et inntrykk av en italiensk bakgård – man skulle føle seg hensatt til de trange gatene og de mange tørkesnorene man opplever i bybildet. Da så rammen var satt, ble det demonstrert i tre dager. Med de faglige produktene som etter hvert kom til, endte standen opp som et opplevelsessenter, hvor det hele tiden var noe nytt og spennende å oppdage.

Det var mye annet interessant som også skjedde på messen disse dagene. Bl.a et blomsterdekoratørmesterskap der alt foregikk i et forrykende tempo. Nesten før man fikk sukk for seg var arbeidene laget og bedømmingen unnagjort. I tillegg var norske Runi Kristoffersen innleid for å holde to demonstrasjoner: Den første på lørdagen var lukket og kun for de inviterte skolene - med samme tema som utstillingen. Neste dag, som var åpen for alle, holdt hun en ny demonstrasjon med temaet ”My love for Italian flowers”.