Erasmus utveksling våren 2015

Sarah og Jeanette under konkurransen i Italia
Da har alle kommet hjem etter spennende utvekslingsprosjekter i Europa.

BLOK har i samarbeid med Vea fått innvilget Erasmus + prosjekt, som gjør det mulig for våre lærlinger, instruktører og ansatte å reise to uker for å jobbe hos en av våre samarbeidspartnere i Italia, Slovakia, Nederland, Finland eller Tyskland. 5 lærlinger og 2 ansatte har våren 2015 fått innvilget 1 - 2 ukers praksis hos en av våre Europeeiske samarbeidspartnere.

Flornet (www.flornet.eu) har gjennom mange år bygget seg opp et godt nettverk som gjør det mulig for deres elever og lærere å komme til Norge, og for våre lærlinger, elever, instruktører og lærere å reise ut. Det var mange søkere, og de som ble valgt ut til å reise er:

Marte Vorgaard, Floriss Gøvik CC Mart'n har i januar 2015 vært to uker i Tyskland, der hun har arbeidet i to forskjellige blomsterbutikker og har deltatt på undervisning hos vår partnerskole Staatliche fachshule für Blumenkunst i Freising rett utenfor München. Marte skal opp til fagprøven i mars, og så dette som en fin erfaring å få med seg før læretiden er slutt. Se flere bilder i billedgalleri.

 

         

 

Helene Sæterdal, Blomsterhandelen Trøgstad og Thea Baustad, Hageland Gjennestad har vært i Zwolle i Nederland gjennom vår partnerskole Grooene Welle. De fikk erfaring med å arbeide i to ulike blomsterbutikker som har et høyt faglig nivå, men likvel veldig annereledes enn det de er vant her i Norge. De fikk være med til Alsmeer, rosegartnerier og var på skolen en dag i uka for å se hvordan opplæringen foregår i Nederland. Zwolle er en veldig hyggelig by, og lærlingene har fått låne sykler slik at de kan komme seg til og fra jobb på riktig Nederlansk vis. De var begge svært fornøyd med oppholdet. Se flere bilder i billedgalleri. 

         

 

Inger-Johanne Arnkværn og Eli Frydenborg, var med på Soft Landart workshop i Italia først tre dager utenfor Milano i Scuola Minoprio, før de reiste videre til San Remo. Dette er et samarbeid mellom fagskolestudiet Ekserimentell formiving på Vea og to av våre Italienske partnere.
Se flere bilder HER 

        

 

Sarah Fjeld, Blomster Bua, og Jeanette Björnström, Lille Pernille reiste først til vår partnerskole, Scuola L'atralirfa i Venecia, som har både kurs og blomsterbutikk (bilde under til venstre). Deretter reiste de sørover til Lecce i sør Italia, der de var med i en international lagkonkurranse for unge yrkesutøvere fra hele Europa 1. - 3. mai 2015. En spennende erfaring som gjorde at de fikk et variert og allsidig opphold. Under bukkett laget til show, se flere bilder fra konkurransen HER

   

BLOK har hatt besøk av en Japansk elev som går på skole i Tyskland tre uker i april, som arbeidet hos SHISHI blomster i Oslo. To Slovenske lærere var på besøk i april, og to Østeriske elever skal arbeide hos Storgaten Blomsterhandel fra 1. september 2015 - 29. februar 2016.