Skip to main content

Eilin Katarina Melkersen

Lærer og veileder

Mine tanker og min motivasjon:

Hele livet har jeg elsket blomster, og jeg tror oppveksten min på en gård i en dal på en øy i nordnorge gjorde meg ekstra kreativ og løsningsorientert i søken på noe gøy å gjøre. Jeg har fått mye bruk for disse egenskapene som blomsterdekoratør og elsker at man aldri blir utlært i dette faget. Vi blir stadig utfordret med nye oppgaver, vi kan alltid lære nye ting og inspirere hverandre.

Jeg er både opptatt av godt håndverk, men også å utvikle faget vårt i nye og mer bærekraftige retninger. Hvorfor gjøre ting slik det alltid har blitt gjort hvis det er mer bærekraftig, hensiktsmessig eller bare mer estetisk å gjøre det på en annen måte?

Å undervise på BLOK er en givende jobb, det er spennende å få være med å utvikle fremtidens blomsterdekoratører, hjelpe de få ideene ut fra hodet og i fysisk form, finne sin signatur og bli trygge, gode håndverkere.

Min bakgrunn og erfaring:

  • Jobbet i blomsterbutikk siden 2007
  • Fagbrev blomsterdekoratørfaget
  • Mesterbrev blomsterdekoratørfaget
  • Fagtekniker botanisk design og ledelse
  • Fagtekniker eksperimentell formgivning med plantemateriale
  • Dommer for interflora
  • Erfaring som sensor for fagprøver i blomsterdekoratørfaget
  • Mye konkurranseerfaring, blant annet vinner av klasse B i NM 2014, nordnorsk mester 2017, oslomester 2022, Norgesmester  2023